Plastic Soup Foundation directeur opent tentoonstelling! Opening Alain Delorme zondag 11 oktober

Aanstaande zondag 11 oktober opent de tentoonstelling Murmurations van de Franse fotograaf Alain Delorme, ook bekend van de succesvolle fotoseries Totems en Little Dolls.
Een rode draad in het werk van Delorme is het aan de kaak stellen van overconsumptie. In de serie Murmurations lijkt de hoofdrol weggelegd voor zwermen spreeuwen die prachtige patronen maken in de vaak dramatische avondlucht. Maar bij nadere beschouwing is er meer aan de hand: door de lucht zweven duizenden plastic tasjes die in formatie lijken te vliegen en voor het prachtige patronenspel zorgen. Elke foto is opgebouwd uit meer dan 100.000 plastic tasjes.

Alain Delorme wil met zijn werk aandacht vragen voor de problemen die plastic tasjes veroorzaken en ons, de kijker, bewust maken van de absurde excessen van het huidige systeem van de productie en consumptie van plastics. De tentoonstelling schotelt de kijker een bijzondere combinatie van esthetische beelden voor die ook tot nadenken aanzetten en ons bewust(er) moeten maken van het gebruik van plastics.

Graag nodig ik u uit om bij de opening aanwezig te zijn op zondag 11 oktober van 4 – 6 uur. De tentoonstelling zal om 5 uur worden geopend door Maria Westerbos. Als directeur van de Plastic Soup Foundation is zij de ideale persoon om in een openingswoord kunst en inhoud met elkaar te verbinden.